Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J10i68ř90í 29K35i73n61d76l

30. 10. 2016 11:40

Nevím kdo to přesně řekl " Na takový most mezi východem a západem se akorát tak každý pes vy.....

6 0
možnosti
Foto

J42a80k19u31b 24R26o36t25h

30. 10. 2016 11:32

Na to mohu skutečně napsat jen: Co to melete, člověče?8-o

10 1
možnosti
VK

Nerozumíte psanému? Nebo si myslíte,že patříme na Západ? Nějak nechápu,co melete vy.

1 4
možnosti
Foto

Pohledem Marťanů z výšky nad 25 tisíc metrů, kdy není možné rozlišit hranice států, podle počtu velkých budov montoven rozhodně k průmyslově velmi vyspělé západní Evropě patříme.

0 1
možnosti
PB

..... se dá říct - zlatej střed, žejo,- šak obávám sa, že aj na ten pomyslnej "most" sme malí, tudíž bezvýznamní (rozlohou), byť geograficky je to správně,- ..... a svoboda ?viz. Erich Fromm, Strach ze svobody,- výstižné a stále aktuální !R^

0 0
možnosti
PH

Odcházím na linku šestnáct - proto nebudu nějakou dobu reagovat, hezký den všem.

0 0
možnosti
JL

Rozsáhlé úvahy na téma "my nejsme Západ". Ale co je to ten Západ??? Švýcarsko, které bylo před 80 lety ještě docela chudou zemí? Německo, které zatáhlo Evropu 2x do děsivých světových válek a vyprodukovalo nacionalistický, destruktivní hitlerismus, Británie, která střílela ve své indické kolonii místní obyvatele jako vrabce? Nebo konečně Francie (volnost, rovnost, bratrství), která se ve svých koloniích chovala taky brutálně? Francie, její část se podřídila vůli hitlerovského Německa, aby si uchovala jakousi pseudosvobodu? Nebo Španělsko, které kamkoliv vtrhlo v Americe, na čele s jezuity, zotročovalo místní obyvatele a dodnes zanechalo ve státech Střední a Jižní Ameriky politický chaos, vysokou kriminalitu a nestabilitu? Bylo by dobré si uvědomit, že není žádný jeden Západ, že vše je stále v pohybu...

1 2
možnosti
PH

Mění a vyvíjí, samozřejmě, ale dost lidí bere teď jako teď, stejně jako berou východ jako teď.

0 0
možnosti
Foto

J46i21ř55í 92K35i21n24d57l

30. 10. 2016 11:08

Jsme hlavně Slovani, ale geneticky máme blíže k němcům. V roce 845 došlo k věci v dějinách christianizace Evropěneobvyklé události nemajíce v historii Evropy obdoby. Celý kmen Čechůreprezentovaný 14 knížaty se v Řezně nechal dobrovolně pokřtít. Tím, se kmen Čechů dobrovolně a jednoznačně přihlásil k západnímukřesťanství a k západní kultuře, kterou sdílí stále.

2 0
možnosti
PH

Proč jsme ale tak jiní? V chování, v myšlenkách, my Češi jsme takoví jóóó, néééé, caj, vono se to udělá - a kousek od nás změna (neříkám že všichni), ale nějak jinak jim to v hlvě funguje.

0 0
možnosti

Naštěstí vaše myšlenky nesdilim. Upřímně, není mi z vašeho blogu dobře, máte moc krátkou paměť.

. Už jsme dokázali, že nám je nějaká svoboda ukradená. Tu chce jen několik lidí.

Zdroj:http://hewlit.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=563647

2 0
možnosti
PH

Nemám krátkou paměť, a dobře si pamatuju, jak to tady vypadalo tři roky po revoluci - po svobodě ani ťuk. Ale řekněte mi, jak si představujete svobodu, ať vím, jak jsem se zmýlil.

0 1
možnosti
SH

Zamyslela jsem se sposlu s Vámi.R^. Jen ještě - co je to mít se dobře? K Vašemu níže uvedenému pořekladlu, připisuji další: Když bohatý volí levici, je to rozmar. Když chudý volí pravici, je to blázen:-)

0 3
možnosti
PH

Tak politiku jsem do toho tahat nechtěl, ale máte pravdu, a to označení je trefné. Ale zase nakonec, doleva, doprava, z kličkování vám bude brzy vždycky na zvracení. Volby já nějak neřeším.

0 0
možnosti
Foto

S něčím souhlasím,ale spíš tentokrát nesouhlasím.

S tím naším slovanstvím se jaksi neslučuje zjištění, že jsme zřejmě potomci Keltů (já vím, Keltové byli spíše společnost).

Souhlasím s tím, že žvanec je potřeba, ale tím, že nenaznačujete hranice se dostáváte do možné situace, že žvanec za každou cenu, jak tu např. propaguje jeden estébák.

Pravda, jsem uprostřed, nelze s námi hýbat, jenže ono spíše o ten známý lom, který (jako díru v zemi)vám nikdo nemůže vzít.

A tak podobně bych asi popisoval své rozporuplné pocity k vašemu dnešnímu textu.

Připadá mi, že jste asi měl kvůli zimnímu času delší směnu a jste naštvaný. :-)

2 0
možnosti
Foto

Ještě bych dodal:

To, kde budeme je běh na dlouhou trať.

Ale ať budeme kdekoliv, budeme vždycky za nespolehlivého a nečitelného partnera, s nímž se klidně vytře podlaha - pokud se budeme chvat jako dosud - zejména ti, kteří jsou v dohledu a dočtu zahraničí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 943
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1435x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik