Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Má pravdu, Hewlit. Říkal to i Pakárd. Ale vox populi se rodí jinde. A všichni do všeho kafřou a bojují za svobodu tmářství. Volný blok je politický exkrement pro bezmozky.

0 0
možnosti
ZD

Perfektní blog a radost, že se najdou lidé s normálním uvažováním. Politik je také člověk. Naprostá většina ale startuje z "nuly". Místní organizace, okresní a krajská jsou milníky jeho cesty. Jak stoupá výš a výše, dozvídá se víc a víc zákulisních informací a otevírají se mu - dříve netušené - obzory možností. Současně je ale chycen do stranické sítě, zaháčkován spoluprací se všemi oficiálními i neoficiálními postavami, které se okolo každé strany motají. A tak od politika, který se objeví na celostátní úrovni, vedou provázky do hlubin stranického sekretariátu. Tam kde leží dokumentace jeho postupu, tam kde na svou příležitost čekají fotografie a nahrávky. A tak se jako bájný Fénix objeví křišťálově čistý politik, který je nakonec rád jen za neprokázaný byt, který byl předhozen veřejnosti jako psům kost na ohlodání.

A pak máme jinou sortu - představovanou aktuálně panem Babišem, stejně jako vzpomínáte na pana Fischera. Neobhajuji ani jednoho. Oba se ale ocitli v politice "z boku". Neumazáni od sekretariátů, nezaháčkovaní, ale současně ne bez chyb. A to je pro stranické bossy hrozba. Někdo, kdo předvedl, že umí ale MY na něj nemáme! Takový musí z kola pryč stůj co stůj. Je prohlášen za nesystémového a universálním zaklínadlem i ohrožovatelem demokracie.

1 0
možnosti
Foto

To není o politicích, to je obecně o nás.

Polznal jsem dost lidí, kteří šli do politiky s ideály, ale po roce jsem je již nepoznával.

Zřejmě je to v naší české nátuře.

1 0
možnosti
Foto

Spíš je to v tom systému. Selhávání státu je dáno systémem jeho organizace, podnětům, kterým jsou lidé v tomto systému vystaveni a vnitřní logikou jeho fungování. Lidé, kteří v tomto systému pracují, jednají pravděpodobně stejným způsobem, jakým by jednali jacíkoliv jiní lidé umístění do tohoto systému. Takže ačkoliv je pravdou, že si člověk dokáže představit stát, který bude fungovat jinak, tak neexistují lidské bytosti, které by mohly pracovat v jeho systému a dokázat to, co si etatisté umí představit.

0 0
možnosti
JSS

Pane blogere- nakousl jste plně nátury těch šplhounů. Nejde o to, aby se nehlásili. Ani náhodou. Jen se hlaste vy všichni, co si zasloužíte se hlásit. A nebojte se. Těm všem šplhounům je třeba vybílit dvorek! Jsou nenapravitelní a musí na smeťák! Jenže mají prachy a těmi zahlazují jejich nemravy! Snažme se být normálními všedními lidmi s názorem a rozvahou! Poražme ty Babiše. Klausy, Zemany i ty komendianty jako Csáková a další.....

0 0
možnosti

Do politiky jdou lidé různého typu, ale vydrží v ní jen specifický typ člověka. Tudíž nemůžeme od politiků očekávat moc. Prostě vybrat menší zlo.

2 0
možnosti
PK

Já bych pořadí změnil, migrace a AB a posléze Covid...

0 0
možnosti
JK

To že chcete zdrhnout, nebude hlavním tématem voleb. ;-)

Ale uleví se tu.

0 0
možnosti
Foto

Politika je pouhé šermování emocemi spojené někdy se skrývaným, jindy s nepokrytým vydíráním věřících subjektů... Věřících je mnoho druhů.

Já věřím v borovou šišku a Velkou Kozu ;-)

3 0
možnosti
JT

Ještě lépe velké kozy 2 - a symetrické.

0 0
možnosti
Foto

Kategorická slova, falešné úsměvy. U nich je to jen póza - a touha po moci, vlivu a penězích. (Téměř u všech.) Já mám dojem, pane Hewlite, že oni nevěří ani sami sobě - jak potom chtějí aby jim věřili druzí? Jsou mi také nesympatičtí - upřímní lidé vypadají jinak. Pro nás, voliče, budou volby opravdu těžký oříšek - i když - nejít k volbám je také řešení... Jsem z toho smutná....Výborný článek. R^ Karma.

2 1
možnosti
JJ

Ano. Politici ve sněmovně letos předvedli jak moc jim na nás záleží. Můžu říct, že jsem letos během zimy několikrát jen zírala, čeho jsou schopní. Chápu jsou někde nahoře usazeni ve své bublině a do té se jim nedostanou ti, o kterých rozhodují. Okolo zuří něco, co se dá srovnat s opravdu velkou živelnou pohromou, zdroje docházejí a oni dál pokračují ve svém večírku.

Jejich představa o světě se pár let od zvolení začíná rozcházet se skutečností. To je ta největší tragédie.

Asi by to bylo jiné, kdyby volby do sněmovny, byly až za dva roky.

K volbám nechce. Je to totiž velká tragédie, co všichni zúčastnění předvádějí. Jenže oni jsou vlastně moji zaměstnanci. Aspoň to při volbách tvrdí, když chtějí můj hlas. Jakmile ho dostanou jsem pro ně skoro nic.

Jak by dopadly volby, kdyby k nim nikdo nepřišel? Ta představa mě poslední dobou pronásleduje. Už se to někdy stalo? Vedlo by to k válce? Mohli by se lidé díky tomu dohodnout? Byli by lidé k volbě donuceni? Nastala by diktatura? Prozkoumat to téma by bylo moc zajímavé. Jen na teoretické rovině.

Poslední dobou si říkám, že na rčení: "Kdyby volby mohly něco změnit, už by je zrušili", něco je.

Většinou tvrdí ,že my dole jsme příliš hloupí, abychom o sobě rozhodovali. Proto máme je. Jenže jejich přístup nepovede k lepší demokracii a lepší společnosti. Otevírá dveře nějakému diktátu. Na jednu stranu říkají, že nás nebudou vodit za ruku a na druhou stranu nás o sobě nenechají rozhodnout a chovají se jako tzv. vrtulníkoví rodiče. Je to stejné schizma jako bylo v devátém století v církvi a páchá to velké škody.

Myslím, že lidé v současnosti procházejí velkou deziluzí. A neříkám, že je to špatně. Možná nám to pomůže, možná to potřebujeme. Ne jako národ, stát, ale celé lidstvo.

0 0
možnosti
Foto

Co se týče Volného bloku, tak těm můžou hodit hlas opravdu jen vyšinutí jedinci.

6 0
možnosti
PH

A že jich není málo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 943
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1435x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik