Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rouška v době vysoké míry nákazy mi přijde jako mírnější omezení práv občanů, měla by se ostatně nosit i při běžné sezónní chřipce (v MHD určitě). Při minimál. nákaze se měly zrušit respirátory, doporučit v MHD a obchodech třeba i jen látk. roušky (to by si ovšem nevydělaly jisté firmy). Na pracovištích v západ. zemích se musely nosit jen při trvalém kontaktu se zákazníkem apod., zčásti se využívaly mechanic. zábrany (pak člověk někdy nemusel mít roušku), dělaly se přestávky v práci např. po 3 hod., aby člověk mohl na 15 min. roušku sundat. U nás se moc nerozlišovalo mezi profesemi, vláda protiústavně nařídila povinné testování bezpříznakových bez rozdílu profese a konkrét. pracov. činnosti, to mi přijde jako drsnější než rouška, protože jde o zdravotní výkon bez souhlasu, ač člověk neměl příznaky nemoci. A někdy se ani nestýkal s lidmi, přesto se měl testovat, to už je Absurdistán.

0 0
možnosti

Roušku v MHD nakonec uznalo i Švédsko a také Švýcarsko, v době sílícího šíření nákazy, obě tyto země si hodně potrpí na svobodu jedince, prošly pandemií s menšími zásahy do práv občanů či podnikatelů, ale s rouškami to nepřeháněly, odstupňovávaly to. Švédsko ušetřilo roušek děti ve škole, Švýcarsko je ve školách zavedlo jen od 12 let (a mohly se nosit i jen látkové roušky). Jenže u nich jsem ještě v tramvaji nepotkala tam rodilé občany, kteří by kašlali, zatímco u nás, v Praze zvláště, se už zase v MHD kašle, hlavně to pochází od východ. či východoevrop. občanů (baví se spolu v přísluš. jazyku). Švédsko a Švýcarsko (jezdím tam) zavedli pro občany plynulou měst. dopravu, většinou bez návalu, takže tím spíš jim ubylo zbyteč. nákazy. Švédský epidemiolog Tegnell v době středního šíření nákazy nechal v MHD roušky jen v doprav. špičkách. Mrtvých mají mnohem méně než my.

0 0
možnosti

Dneska byl někdo bez respirátoru v Lidlu. A lidi se na ni vrhli jako ba vraha, další tasili telefony a jali se natáčet.

0 0
možnosti

Nenosil jsem to v zimě, natož abych si to vzal v tropických vedrech. Zdá se mi, že lidé ve své bezbřehé poslušnosti vůči tyranům zapomněli na svou zodpovědnost vůči vlastnímu zdraví a je s podivem, jak s ním hazardují. A to si myslí, že se chrání!:-/

3 1
možnosti

Jsem se jako pobavila, moc pekne napsano :)

1 0
možnosti

Ale Vojtěch včera říkal, že to není žádný problém! ;-)

4 0
možnosti
Foto

J24a33n 74A62n11d56r34l57e

19. 6. 2021 19:34

možná nejezdí tolik MHD...:-/

2 0
možnosti

Ještě, že mi čouhá sláma z bot a tyhle věci řešit nemusím :-)

Ale obecně vzato - je už konečně třeba, aby se odpovědnost za zdraví každého jedince přesunula na toho jedince. Nikdo nemá právo nutit druhé, aby chránili jeho zdraví za cenu ohrožení vlastního. A kultivace zejména bakteriální nálože v náhubku, stejně tak mnohonásobná "recyklace" vydýchaných virů rozhodně zdraví ohrožují. A to nemluvím o nedostatku kyslíku, zvýšené intenzitě dýchání, náporu na oběhový systém i zhoršení ochlazování organizmu.

Po povinném nošení náhubku volají ti, kterým je blbé ho nosit, když ho nemají všichni a kteři stále věří v jeho nikdy neprokázanou schopnost před nákazou chránit sebe i druhé. Bohužel politici jim naslouchají, asi proto, že si myslí, že jim náhubkáři vyhrajou volby...

4 3
možnosti

Máš auto? jezdíš s ním? Máš zákonné pojištění???

Nebo naopak. Jak by se tě líbilo, kdyby tě nějaký nemajetný a nepřizpůsobivý spoluobčan s autem bez pojištění naboural a způsobil tě zdravotní problémy třeba i s trvalými následky??

0 0
možnosti

J52i52ř16í 79B75o56č67e17k

18. 6. 2021 19:43

Mam to štěstí, že mi to tramvaji trvá do práce přesně sedm minut (krematorium Strašnice Olšanská. Pravda, teď s výlukou o něco déle) ale vám to horko vůbec nezávidím a s respektem se klaním

1 0
možnosti

To nemáte daleko, to jsem vás asi mnohokrát vezl.

0 0
možnosti
Foto

A ono se v tramvajích nevyžaduje potvrzení o negativním testu? No tohle!

7 1
možnosti

Pavle, nezačínej zase. Je chvályhodné, že již delší dobu lobuješ za to, aby cestující v MHD ukazovali řidičům čestná prohlášení o negativních testu, ale několikrát jsem Ti vysvětloval, že je to nesmysl. Nemůžeme a nemáme právo rozhodovat, jestli je test pravý nebo ne.

Já oceňuji Tvoji snahu, že jdeš příkladem, za to zasluhuješ poděkování, ale skutečně svůj test řidičům ukazovat nemusíš. Ta scéna minulý týden na Lazarské nebyla vůbec nutná. Řidič nemá právo Ti oznámit, jestli jsi negativní. Takhle jsi zbytečně zdržel dopravu a byly z toho jenom nepříjemnosti.

0 0
možnosti

Ráno (jezdím do zaměstnání na 6.) si respirátor nasadím, ale odpoledne od té doby co je víc než 25°C, tak v MHD ani náhodou!!

1 0
možnosti

Je to hloupost a jsou hloupí i lidé, co tohle prostě nepochopí.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS