Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přiznávám že České zákony neznám a ani nevidím sebemenší důvod je znát.. Nicméně prostý selský rozum mi říká, že onen zákon o poplatcích nevymyslela veřejnoprávní televize ale poslanci. Dodávám ti poslanci, které si sami volíte. Takže mi připadá logické, směřovat stížnosti a žádosti o zrušení těchto poplatků k ním. Jejích nesmyslnost je jasná.

11 2
možnosti
ZJ

Tak tohle je mozne jen v Ceske Republice.

Pane Hewlit davam Vam 100 bodu.Uz pred lety jsem byl v soku,kdy si muj bratranec nemohl pustit radi v obchode aniz by nejake poplatky zaplatil.Hrozne BRRRR

1 3
možnosti
Foto

Tohle neni mozne jen v CR, ale naopak to je zcela bezne temer vsude na svete ... jen jinde stat nedela naschvaly a jednoduse o "poplatky" navysi zdaneni

1 1
možnosti
KB

K50a66r27e68l 75B98o18k

25. 9. 2019 22:54

Platbu České televizi zpochybnil vlastník televize Barandov Soukup a skupina jistých patolízalů se stím živí.

6 3
možnosti
ČP

Veřejnoprávní ČT je zřízena ze zákona. Ten m.j. stanoví, že se za sledování TV platí koncesionářské poplatky. Nezáleží zda se na ní díváte nebo ne. Stačí, že se díváte třeba na jinou televizi např. Novu atd.

Pokud vlastníte televizi, monitor, počítač, mobil, nebo podobné zobrazovací zařízení, umožňující zobrazovat televizní vysílání měl byste poplatek platit. Jinak můžete dostat tučnou pokutu.

Vidím, že diskutujete na Internetu, takže máte možnost TV vysílání sledovat.

Firma, která je pověřena za ČT vybírat televizní poplatky může provádět i kontrolní činnost. Ti také posílají dotazníky pokud poplatky neplatíte a jste odběratelem el. energie.

Takže pokud váš soused třeba potvrdí, že diskutujete o televizních programech může pojat podezření, zda opravdu nemáte zařízení na sledování TV.

4 14
možnosti
PH

To není pravda, věc se týká pouze televize - tak je to zákonem určené. Možná do toho patří počítač s televizní kartou, ale na to se čestné prohlášení snad nevztahovalo.

5 3
možnosti
ŠŠ

Vy jste zaměstnanec DPP? Kterému Praha posílá z rozpočtu 13 miliard ročně? A to Vám není trapné si stěžovat na poplatek ČT?

8 5
možnosti
PH

Mně je neposílá, a jestli jo, tak se to cestou někde zdrželo - pán je humorista.

7 3
možnosti
AS

Máte můj plný souhlas až na jednu zásadní věc - v TRŽNÍM KAPITALISMU by nic jako ČT nemohlo existovat. V tržním kapitalismu si nikdo nemůže nárokovat peníze za něco, co nechcete. Vy jste spotřebitel a spotřebitelé v tržním kapitalismu tvoří trh, respektive stranu poptávky. Pokud v tržním kapitalismu daný produkt nepoptáváte (nestojíte o něj), tak Vás nikdo nemůže nutit k jeho koupi (či k jiné formě platby za takový produkt či službu). Pokud Vás někdo nutí platit za něco, o co nemáte zájem, pak už se nejedná o tržní kapitalismus.

14 1
možnosti
PH
JM

Překvapila mě jedna věc - všichni moji mladší kolegové tak do 35 let tvrdí, že žádné poplatky neplatí, i když televizi mají, a jsou si naprosto jisti, že jim v tomto našem českém bordelu nehrozí žádný postih. Jsem holt blbec, husákovo dítě, tak platím, i když občas kouknu max na prima zoom.

3 0
možnosti
HP

H18o23r76s96k41ý 17P31e16t49r

25. 9. 2019 21:36

Dřív byla mantra ČT2, dnes je to Prima Zoom. Pobaví ale obojí. :)

1 2
možnosti
PP

"nevlastním televizní přijímač" - a co to vyjádření má znamenat? Není náhodou v zákonu úplně něco něco jiného? Není tam něco o, myslím, zařízení umožňující příjem televizního signálu? Já mám třeba u display počítače 2 vstupy a do toho druhého pouštím signál se settop box. Tedy také nemám televizní přijímač.

7 1
možnosti
PH

Víte, pane Pokorný, někdy jen píšete blog, a nevyplňujete anketu - někteří čtenáři mi rozumějí, jiným to rád takhle vysvětlím.

3 1
možnosti
Foto

Chodí řidiči tramvají také na psychotesty?

7 9
možnosti
ZD

Vy tu diskusi vždy tak jedním slovem rozštípnete a hned je všem jasno.... kdo se objevil.

10 1
možnosti
PH

Dát 135kč české televizi vás donutilo napsat několik rozhořčených blogů, ale dávat mnohem vyšší částky soukromé firmě na výrobu toustového chleba a další finanční injekce vás ze židle nezvedá, zvláštní ;-)

16 11
možnosti
  • Počet článků 943
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1435x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik