Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Co vám má na t ě c h t o komunistech vadit ? Třeba to, že když pocítili závan moci v podobě podpory vlády, okamžitě začali vystrkovat růžky a začali mít výhrady k našim vojenským misím. Jejich vztah k NATO a k USA jako k "jestřábům" se od dob totáče nijak nezměnil. Nedělám si žádné iluze o tom, jak by to vypadalo, kdyby se komunisté dostali k reálné moci - vystoupení z NATO, odklon od západních struktur a opětovný příklon k východnímu "bratru". Pokud vám toto nevadí, pak se nedivím, že se ptáte, proč by vám současní komunisté měli vadit.

12 1
možnosti
PH

My jsme nikdy nebyli Západ. Jsme střed, takový most mezi Východem a Západem. Nemáme se plést tam, kam nepatříme. Západ nám bude vždycky odepřený. Nechce nás. Nikdy ho nedohoníme, a Západ to ví. Jsme prostě takové jeho hračky. Stejně jako kdysi jsme byli hračkami Východu. Ani jedno nám nepřísluší.

9 1
možnosti
DR

Nejsem nadšen z této vlády, nicméně doufám že už konečně skončí to dnes už naprosto nesmyslné plácání stále dokola o tom jak je špatná a kdesi cosi /to ovšem nejspíš polovina místních autorů nebude mít o čem psát/ a už konečně se namísto toho začnou věcně hodnotit její konkrétní kroky.

5 0
možnosti
Foto

To je pravda. Zatím byly provedeny dost výrazné čistky, ředitel GIBS Murín byl odejit tak, že se začala na výslechy tahat i jeho manželka. Kriminalizování rodinných příslušníků tu právě naposled provozovali komunisté. Kapsch se asi bude soudit se státem kvůli mýtu .... . Je toho už dost, co předchůdkyně této vlády, která je asi ze 70% totožná udělala.

4 0
možnosti
MV

V diskuzi vidím, že se svými názory na komhistorii nejsem sám. A jsem tomu rád. Sebereflexi by měli provést komunisté, nikoliv lidé, kteří za éry, kdy KSČ vládla, žili. Pohled do budoucnosti se totiž vždy odráží od aktuální současnosti s nadhledem do historie, Pavle.

5 1
možnosti
PH

Ta poslední věta mě zaujala, a musím si položit otázku, proč to tedy lidé chtějí? Proč se všichni od komunismu neodvrátí? Proč tu vlastně pořád jsou. A opět ta známá otázka, proč nebyla Komunistická strana po revoluci zrušena? Až na tohle budeme umět odpovědět, budeme dál.

4 0
možnosti
Foto

Dnešní jejich pohlavárka Marta Semelová opěvuje a nosí kytice na hrob mnohanásobného vraha Gottwalda. To Vám nevadí?

21 0
možnosti
PH

Stalinismus mi vadí - proč, to jsem napsal. Marxismus už je ale k lidem o něco vlídnější. A pořád jde o stejný směr. I jiní politici, třeba z demokratických stran, dělají kraviny. Akorát jim to prochází, protože holt v očích lidí nejsou komunisty. Nebo už nejsou.

7 0
možnosti
Foto

Na tohle lze odpovědět otázkou a co dělali komunisti 29. unora 1948? Také tenkrát nikomu nevadili, naopak. Bylo po válce, dá se to dnes chápat. Stávající komunisti ve vedoucích funkcích jsou stejní jako ti co tenkrát. Dejte jim moc a pak uvidíte! Průměrně inteligentní člověk se o rozpálená kamna spálí jednou. Ti další to zkouší zas a znova.

19 2
možnosti
PV

P31a40v38e37l 64V74é80b33r

14. 7. 2018 13:24

A dnešní eurohujeři rovnou skočí do kamen...

6 1
možnosti
PV

P31a19v84e38l 47V82é15b47r

14. 7. 2018 13:04

Tito komunisté mají ve svém programu jak krádeže soukromého majetku (říkají tomu znárodňování), tak vraždy (říkají tomu třídní boj). Zatím ale nemají tolik moci, aby tento svůj zrůdný program mohli realizovat a tak se tváří jako nevinnost sama. Zatím.

11 2
možnosti
PH

Některé jiné strany již Zatím převedly na Nyní.

2 0
možnosti
PK

Naprostý souhlas s tím co bylo řečeno a je naprosto to kardinální věc: ,,Žijeme jen z minulosti a nejsme schopni pohlédnout do budoucnosti"....

8 1
možnosti
PH

Já si myslím, že na minulost se má myslet, ale my už to přeháníme. A nikam pak nemíříme. Přešlapujeme na místě.

6 0
možnosti
  • Počet článků 943
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1435x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik