Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K těm předválečným komunistům bych ještě dodal, že jejich poslanci si z platu nechávali jen částku odpovídající průměrné dělnické mzdě, zbytek odevzdávali do stranické pokladny. To si dneska nedokážu představit u poslanců lhostejno z které strany. Častým argumentem také je, že komunisté rozkradli zemi. Z čeho tedy vznikla sorta současných miliardářů typu Bakala, Krejčíř, Kožený, zesnulý Mrázek - a ano, i Andrej Babiš? Proč se karlovarský filmový festival koná v komunisty postaveném hotelu, který je po třiceti letech péče "demokratického" státu na spadnutí? Kam se poděl svazácký majetek (spousta budov i rekreačních zařízení, včetně novin Mladá fronta), který měl dle vládního rozhodnutí připadnout státu? Svoboda projevu? Na FB už ne, ale tady na Babišově prostoru ještě ano. Ale soudě podle projevů diskutérů typu Marka Valíčka (nejen zde u vás, ale i jinde), by tato klaka blogery s odlišným názorem nejraději zakázala. Konkrétně u trojice, kterou označuji tři "V" (Valíček, Vlk, Vodvářka) jsem nikdy nečetl věcný diskuzní příspěvek, jen snahu o dehonestaci autora. Právě této trojce by totalita vyhovovala naprosto dokonale!

22 6
možnosti
PH

Přirozeně že nic není tak černobílé, jak se dneska dělá. Tohle máme v sobě, zakřivovat si pravdu dle vlastních potřeb. Někdo to dělá míň, někdo pořád, někdo se bez toho obejde. Ten poslední způsob vždy vyvolá nejvíc nevole.

Co se týče diskutérů, každý má právo názor napsat. I tady přirozeně narazíme na větší, menší, nebo vůbec žádné sympatie. Ale je potřeba ukázat, že se nebojíme mezi sebou mluvit (pravda, ne už osočovat jakýmkoli způsobem) a zkoušet hledat společnou řeč. Ne vždy se to povede, ale je potřeba to znovu a znovu zkoušet. My nesmíme propadnout do chování ukazující se na politické scéně den co den. Všichni žijeme své životy dle našich představ a je pro jejich další úspěšné pokračování se opět naučit najít mezi sebou něco společného, na čem by se dalo do budoucna stavět. Není to lehký úkol, překážek je hodně. Avšak dělat to musíme.

6 1
možnosti
Foto

Kdybych bylo někdy vypsáno referendum s otázkou, které parlamentní straně by bylo vhodné pozastavit činnost, aby republika neutrpěla škody, hlasoval bych dle pořadí naléhavosti takto: SPD, Piráti, ODS, TOP09, KDU-ČSL, STAROSTOVÉ, ANO, KSČM, ČSSD.

1 4
možnosti
AL

Pozor na ně!

Komunisté už spolupracují s islámisty.

Nedělní irácké volby se neobešly bez překvapení. Podle předběžných výsledků zveřejněných volební komisí v pondělí večer v nich totiž zvítězila koalice šíitského duchovního Muktady Sadra s komunisty. Až na třetí místo naopak propadl dosavadní premiér Hajdar Abádí,

Jak říkám, ještě že máme statečné blogery, kteří pečlivě sledují nekalou činnost této parlamentní strany a proměnili svůj život v boj s touto politickou stranou.

Jak říká níže vážený Zdeněk Matuška: - dokud budou ve vysokých funkcích KSČM lidé, jako paní Semelová, či pan Skála, je třeba se mít na pozoru.

:-)

1 0
možnosti
AL

Pro ty, kteří nevědí, jedná se o volby z května 2018

1 0
možnosti
AL

Komunisté jsou velmi mazaní a chtějí zničit NATO, natotata.

Minule tam nenápadně podsunuli přímo do hlavního vedení našeho ochrance svého (možná) bývalého člena, jednoho generála, aby obranný pakt rozložil zevnitř a posunul ho na východ.

Naštěstí byla jeho snaha prokouknuta, byl odvelen a NATO dalo jasně najevo Polsku, že tam žádná trvalá US základna u hranic s RF nebude.

:-)

2 2
možnosti
Foto

https://helenavlachova.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A180528_664616_blogidnes&razeni=time

Diskuse ve výše uvedeném odkazu je řazena časově.

07:46 p. Hermánek: Lépe se mýlit s RF, než mít pravdu s USA.

A Vy jste to oplusoval. To hovoří za vše.

1 0
možnosti
AL

Myslím si, že nemůžeme usnout na vavřínech a polevit ve statečném boji s komunisty. Zvláště teď, když už je skoro třicet let od textilní revoluce.

Obdivuji statečné blogery, novináře i diskutující, kteří s komunisty bojuji každý den a někdy už od časných hodin.

Škoda, že jich už ubývá, stejně jako těch komunistů.

:-)

7 2
možnosti
PH

To ano, bojují, jen si nejsem jistý, jestli vědí, jak má vypadat jejich konečné vítězství.

9 0
možnosti
IN

Máte na mysli současné nebo ty minulé "rádoby komunisty" ? Tvrdí se, že za vše špatné mohou příslušníci jedné strany - komunisté, myslím, ale že je to spíš o globálním charakteru lidí, v r. 1990 zůstalo v KSČ méně než 10 % členů, hromadně se najednou lidé odtahovali od vlády té jedné strany. Na padesátá leta min. století se ovšem nedá zapomenout, i když i historici mění názory na minulost i činy politiků, kdo ví, co bude za dalších 40 let. Někteří současní prognostici, filozofové, historici už nyní předpovídají krizi, úpadek současného systému, kapitalismu. A co nastane v budoucnu a jak se bude hodnotit současná situace ve společnosti třeba koncem tohoto století ? Některým mladým lidem již dnes neříká nic r. 1948, 1989, platí heslo : "nedej se ovlivnit nikým a užívej si života". :-)

3 1
možnosti
Foto

psal jsem to již jinde, ale zopakuji to - dokud budou ve vysokých funkcích KSČM lidé, jako paní Semelová, či pan Skála, je třeba se mít na pozoru.

13 1
možnosti
Foto

R^ V poli stojí strašák, nebojme se avšak. Strašák dobře funguje, u kecpultů ..horuje";-)

4 1
možnosti
MD

Oni ti komuniste moc zla nenapachali. Nemeli na to ani cas ani prostor. Kdyz stali ve fabrikach u stroju. Problem vysledne podoby cesty ke komunismu byl v tech, kteri jimi vubec nebyli, jen se 'ho uchopili.'

2 2
možnosti
SN

:-)......U mně palec nahoru bez výhrad! Popsal jste to perfektně ! Mně zajímá současnost a budoucnost, hlavně mých dětí a vnuků. Já už to mám za pár.

Koho by pánové oponenti chtěli, aby řídil naši budoucnost? "Demokratický blok" vedený Kalouskem, nebo Fialou, nebo snad Bělobrádkem, s jejichž souhlasem, nebo aktivním zúčastněním se tu republika roky rozebírala? Jedině hlupák udělá v životě dvakrát stejnou chybu.

Vy se tady oháníte komunisty před padesáti lety, mně stačí poslední 29 roků, které jsem aktivně a při rozumu, prožil ! R^R^R^R^R^!!

11 8
možnosti
  • Počet článků 943
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1435x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik