Diskuse

Lze na kriminál získat "Modrou knížku"

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Ze staršího sudu :

2 roky základní služby, ( písař ), + 3x manévry - poznatky ...

Pokud člověk běžně žije se svými vrstevníky - sportuje + studuje - nabude dojmu, že, z těchto příjemných lidé se skládá svět, mají stejné zájmy, záliby - OMYL ! ...

Na první rozcvičce jsem uviděl těla neuvěřitelných tvarů a výroků. "Zabijem - zabijem, aj keby som mal můr rotrieskať", v černém krému na kanady - 730 ...

Nesmírně mi vadil hluk ! V dobré výchově, jsem naivně přistoupil ke svobodníkovi a doslova řekl - "Proč zde stále křičíte - sdělte čeho žádáte , rád vám vyhovím" ... Katastrofa, byl jsem načten jako dřevokaz velitelské pravomoci ... Pak hledali někoho, kdo má vzdělání, nebyl trestán a umí psát na stroji. Z Domažlic do Sušic !

Divize, v podstatě jakési ředitelství budova v městě, co odbornost - to písař, nás cca 20 vykulených .... Podplukovník začal diktovat - "Diplomatické řešení není - agresor číhá - prvosledové jednotky se přemísťují do bojových pozic" ! Musím volat domů rodičům - Válka zde ! Šlo o modelové situace - já psal - kreslíři mapy + dole tiskárna ... Po pravdě řečeno , až to člověk časem pochopil, byla to i zábava s dobrou přípravou do civilu. Zážitků nepřeberné množství, člověk poznal sebe sama, přehodnotil své hodnoty ... Občanský pracovník stále pil rum, důstojníci mne posílali pro koňak. Nevěděli co s penězi - nicméně nežili, zcela zvláštní zelený svět ....

Následné manévry, již z civilu ... Zábavná příležitost zejména pro ženaté muže ..., já poučen jsem si už nepřidělával hodnostní frčky četaře ! Opět jsem byl odhalen - a opět do kanceláře cosi sepisovat + zdobit nástěnky ! Agresor neměl šanci ... Nejlepší zápis z kontroly - "Na zvolání stůjte - opilý vojín Štěpánek upadl " ! (Zážitky dobré - doba strávená neúměrná - dnes již nemyslitelné) ... U piva je o čem mluvit ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Mně teda koule při odvodu ani jinde nekontrolovali, jen jim bylo divné, že jsem v braneckém dotazníku do rubriky "pohlaví" uvedl "mám super" a na otázku "U kterého útvaru nebo zbraně chcete sloužit?" jsem odpověděl "U žádného."

0 0
možnosti
PH

To já se přiznám, že jsem při vyplňování dotazníku tak odvážný nebyl.

1 0
možnosti
JK

Autore: jsem sice o dost mladíš než vy, ale pořád jsme si myslel, že to přeražení nosu jsou jen báchorky. Jste si jist, že jste to neměl hlásit?

0 0
možnosti
PH

To víte, že jsem to mohl hlásit. Mohl. Ale ani netuším, co by následovalo. O dva roky jsem se s tím setkal jinak, když jsem si stěžoval na vojáky ošetřující na marodce - bylo mi přímo osobně doktorem doporučeno držet hubu, nebo bych mohl čekat na komisi mimo Prahu a hodně dlouho. Ta sviňárna na vojně skutečně byla.

0 0
možnosti
JP

J89a90n 71P41a22l15l18a32s

21. 11. 2016 21:43

Dobrý večer, já jako ženatý s dítětem narukoval do Košic. Prý to bylo opatření, aby jim ženáči nejezdili načerno domů. A nádobíčko se tehdy prošetřovalo jen při odvodu (samozřejmě paní doktorkou, pár kluků mělo erekci, dáma měla co dělat, aby se neřehtala).

Jinak na VVLŠ-SNP se vojna dala přežít. Gumy tam měly o něco vyšší IQ než jinde.

1 0
možnosti
PH

No vidíte, a na mě jenom koukali, a ani nevím, kdo tehdy měl erekci.

0 0
možnosti
Foto

H26a19n30a 69V92l94k98o66v18á

21. 11. 2016 17:09

Jakkoli je to k pobavení, můj kamarád zemřel na vojně za zvláštních okolností v roce 1989. Byl kuchař u Hradní stráže a ani jeho rodina dodnes neví co se vlastně stalo. Hodně se spekulovalo o šikaně.

0 0
možnosti
PH

Tomu bych i věřil - byla, je a bude, a jestli to tam někdo přehnal, hádám, že se to dalo snadno zamést pod koberec. Smutný.

0 0
možnosti
DV

D23a47v10i95d 13V25l57k

21. 11. 2016 14:54

A tak Pavle hlavně, že ty koule jsou v pořádku.;-D

1 0
možnosti
PH

Byly, prohlídli, poměřili, koukli se do tabulek, a bylo, štempl, a hurá. Prej můžu!

2 0
možnosti