Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji za otevřený pohled. Bývá mi také smutno z nedostatku naděje pro naši zemi. My jsme ale nic nestvořili. Ale byli jsme toho spoluherci. Napřed měli odejít Ivani a Samové (rozumějte armády SSSR a USA), pak jsme vstoupili to NATO a Samové jsou dnes na Ukrajině.

My se posmíváme nacionalismu Slováků a Maďarů, ale pro náš stát nikdo nehne ani brvou. Jenže demokracii můžeme žít jen nasazením svého života za naše. Nikdo cizí (ani dalajláma) nebuduje naši vlast, majetky a právo. Jen my a nebo nikdo. Obnova vlasti minule začala obrozenci, mravnými a pracovitými lidmi. Dnes začněme. Je to běh nadlouho ale i první běžec štafety žije naplno (http://www.ceskenarodnilisty.cz/clanky/otazka-docka-se-obrozeni-probuzeni-161019.htm).

0 0
možnosti
Foto

H66a90n20a 77V59l65k95o21v88á

18. 11. 2016 9:59

Já občas vídám i ty lepší děti;-) Dává to jistou naději.

0 0
možnosti

J78i42ř52í 48C57í34s82a50ř

18. 11. 2016 8:14

Doporučuji netrápit se tím, co nemůžete změnit. A třeba přečíst si nějaké chytré knížky, které Vás poinformují o tom, že to, co se kolem nás děje, není nikterak výjimečné, jen je dobré TO pochopit "v širším kontextu" dějin a lidské přirozenosti. Doporučuji např. novou knihu pana Vondrušky Breviář pozitivní anarchie.

0 0
možnosti
Foto

K42a12r59e30l 52C93a69c61h

18. 11. 2016 0:33

Bylo by nám samozřejmě lépe, kdybychom si vystačili bez zákonů, jen s tím "vyšším principem mravním". Protože jsme k tomu ještě nedozráli a pochybuji, že k tomu někdy nějaká společnost dozraje, musíme mít tak nepřeberné množství zákonů, ve kterém se nevyznají ani leckteří právníci. Přesto se po občanu vyžaduje, aby je všechny dodržoval s nesmyslným dovětkem, že neznalost zákona (na jehož znalost musí právník studovat vysokou školu) neomlouvá. A v systému, kde mravnost není zákonem, mnohé citlivější lidi přepadá pocit marnosti. Na druhou stranu je to ale velmi dobré prostředí pro kreativní hráče, kteří dokáží své aktivity posouvat na samé hrany zákonů. V nějakém filmu byli trefně nazváni "hranaři". S mravností to sice nemá nic společného, ale jsou čistí, neb zákon neporušili. A tito lidé dosahují největších zisků a protože s výší majetku vzrůstá i moc, tak nám povětšinou vládnou. Demokracie je jen hezký vrchní obleček, aby to pro svět vypadalo hezky. Nicméně - naše zem je neskutečné krásná. Kdykoli jsem vyjel do světa, vždy jsem se rád vracel s tím, že doma je to nejhezčí. Narodil jsem se rok po válce a doufám, že v míru i dožiji. Máme se dobře, jak jsme se nikdy neměli. Nemá cenu se stresovat kvůli partám křiklounů, kteří stále něčím straší. Krom možnosti nějakého ojedinělého teroristického útoku nám nehrozí žádná akutní katastrofa, abychom v klidu nemohli dočkat příštích voleb. Proto mě žádné výzvy k neklidu nevybudí. Nic podstatného totiž nevyřeší.

4 0
možnosti

J14a75n 17P89a54l81l73a53s

17. 11. 2016 20:52

Dobrý večer, a tenhle znáte?

Život je svině, ale nikdo nám nesliboval, že nebude.

Mám rád Vaše blogy, tedy i Vás, a jistě je nás víc. Takže zahoďte splín i s chandrou a depkou, řekněte si: „I ten Pallas mě má rád, dnes jsem nežil zbytečně!“ a hlavně pište dál.

Na světě jsou lidé slušní i neslušní, záleží na nás, kterými se budeme zabývat.

5 0
možnosti

A já Vás mám taky rád, ale víte, někdy mě ta smutná přepadne, zvlášť když to vidím v centru, jak to kříčí a jak to řve. Ale zase se mi po Vašem příspěvku bude zítra líp vstávat. Ono to vždycky potěší, když si něco podobného přečtete, a víte, že to trochu všechno smysl má. Děkuju Vám, pane Pallasi.

0 0
možnosti

Líp bych to neřek ́! :-)R^

1 0
možnosti

Neřekl, nevím - ale líp napsal určitě.

0 0
možnosti

Myslím si milý kolego, (už jsem zde psal o kouřícím cestujícím - je demokracie), že to vidíte přílišně pesimisticky !

Podstat povahy člověka jej předurčuje - Stále hledá to lepší, mravnější, pravdu, řád - pevný bod jistoty, vše co je z jeho pohledu ušlechtilejší a spravedlivější - Mj., jsou o tom celé dějiny !

K tomu pak, atribut pohledu zpět, kdy to špatné se s odstupem již tak nejeví - vystupuje i neoprávněně, to lepší, mj. i proto, že člověk byl mladším ! Nekonečný - opakující se model ....

K tomu všemu ten chaos - v ostrém rozporu s očekáváním člověka samého - pak nemožnost uchopit ten pevný bod řádu + tu pravdu nejpravdovatější ! Dá se to i vyjádřit matematicky - Naplněný objem očekávání - minus poznaná realita = Míra hodnoty vlastní skepse ! Pak se k tomu řadí strach - jako nepoznaná skutečnost.

V odlehčení se dá konstatovat, že lék existuje !

Neměj očekávání - nebudeš pak v životě zklamán !

Žít šťastně, se dá ve kterékoliv době. Lék je taky jednoduchý - soustředit se na ten základ, rodinu - děti, bližní, koníčky a práci. Činit si radost a těm okolo, radost z maličkostí, že kterých se pak poskládá ten celý obrazec života . Nalézt si odpověď na otázku, zda svoboda mne odlehčuje, nebo břemenem jest...

Mohu srovnávat - konstatovat, že přes veškeré pokřiveniny doby dnešní - Pravděpodobně žijeme v časech naprosto nejlepších ! :-)

0 0
možnosti

Je to jen věc pohledu, jak a kde žijeme, ale čtu, že tak nějak potvrzujete moji teorii vlastních ostrovů (základ, rodina). A je to správné? Rodina je sice základ státu, nebo se to alespoň tak kdysi psalo. Ale není tím opravdovým státem člověk, a je jedno, zdali s rodinou nebo bez. Já si myslím, že takové ty ostrovy je vlastně sobecký přístup k tomu všemu kolem. Jako by se řeklo, no tak já tedy budu dělat pro sebe jen to nejlepší, a ono to nějak dopadne. Nevím, je to nějak složitější na posouzení z mnoha stran.

0 0
možnosti
Foto

Já to vidím jako naprostý paskvil, který by jinde, než v opravdovém Kocourkově nemohl vzniknout (samozřejmě naší situaci, nikoliv váš text). Je to taková potěmkinovská stavba, která si s tou původní v ničem nezadá. To nejsou demokratická pravidla, co u teď funguje, to je jen taková fasáda. To není právní stát, to je jen takové zdání, to není žádná slušnost, to co se slušným staví být.

A hlavně: to v hlavách lidí už dávno není svobodné a už vůbec ne myšlení. Tam je produkt jak firemního, tak i státního PR, tam se koncentruje ta mediální masáž, ten sofistikovaný psychický a zpravidla podprahový vliv a působení na masy.

Na masy cíleně dělené a rozdělené, to je nutno zdůraznit, protože v jednotě je síla a žádnou jinou sílu vládnoucí síla nepotřebuje. A tak se, aniž by to davy vnímaly, prosazuje dávné heslo: Rozděl a panuj. A sebemenší snaha o vytvoření orientovaných seskupení je tvrdě potlačována.

Já s vámi, autore, nepolemizuji, jen jiným způsobem vyjadřuji totéž. Možná ne totéž.... asi to vidím podstatně hůř.

Ale budu se utěšovat tím, že se třeba mýlím. Rád bych se konečně radoval nad svým omylem. :-)

2 0
možnosti

Já bych se taky tak strašně rád mýlil, a kdyby se našel i někdo, kdo by mi vysvětlil a přesvědčil mě, proč se mýlím, bylo by to ještě lepší.

2 0
možnosti

Máte to zmateční, ale stále platí staré moudro: ryba smrdí od hlavy. Tak zdůvodňujte, popisujte, ale to moudro nepřekecáte.

1 0
možnosti

Jaké moudro? Aha, takhle, takže jsem to vlastně všechno zavinil já. Chápu. Rozumný argument. Jinak se píše "zmatečný" - ale to bude tím chaosem, máte recht, páchne to od hlavy.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS