Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

Dala jsem Vám karmu, ale dost jste mě naštval, od pátku smolím pokračování mého cca měsíc starého blogu https://franzova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=675403 čili "Sněhurka je metoo a Šmudla si už ve filmu nezahraje", teď jsem vycházela patrně ze stejných zdrojů jako Vy... Dotyk a ještě jeden... Na rozdil např. od pana M.Gecíka v té vlně debility opravdu nebezpečí vidím, povinné kvóty na emancipovaná děvčátka a herce hodně tmavé pleti už evidentně fungují...Prostě žádný filmový producent či režisér v Hollywoodu už si kvůli těmto zdivočelým feministkám netroufne obsadit kladného bílého heterosexuálního muže, který líbá ženy (nejen spící princezny). Kam až tohle šílenství zajde, ví Bůh - a sakra Bůh nemůže být rodu mužského, že...

;-)

1 0
možnosti
PH

Ale jen to hezky napište, i když dva dělají totéž, není to vždy totéž, a je dobré, že víc lidí píše na podobná témata, alespoň si člověk vedle těch Zemanů, Ondráčků a jiných kauz nepřipadá tak sám. Jinak, máte pravdu, Amerika zblbla, a hezky otočila. Ona vůbec jde z extrému do extrému a teď je zase černá, až se bílej heťák sám za sebe stydí a hledá přeci jen v sobě kapičku černé krve a občasné chuti na stejné pohlaví.

1 0
možnosti
MG

Na techto vecech je videt manipulovatelnost lidi zpravami z bulvaru. Totiz o tom, zda nejaka pohadka v dnesni dobe vyzniva blbe nebo nikoli (zda je porad slucitelna s vyvojem mentality spolecnosti, chcete-li) lze diskutovat zcla legitimne.

Ale jakmile ma na to hotovy nazor nejaka celebrita, i kdyz je to porad jen ten jeden ze sedmi miliard lidi, staci, ze se to v novinach hezky rozmazne a lide zacnou panikarit, jako kdyby ta osoba mela pravo a moc nadiktovat nam nova pravidla chovani, a prislusne se tomuto diktatu, ktery neni a ani byt nemuze, zacnou branit. Herci a celebrity vyjadrovali netypicke nazory a snazili se zaujmout sokovanim verejnosti od nepameti, takze to berme s rezervou. neznamena to ze "USA maji takovy a makovy pristup", ani ze ho maji vsechny feministky, natoz pak vsechny zeny.

Jinak mezi nami - vetsina pohadek ma logiku zredukovanou na uroven posluchace - tedy predskolniho ditete - takze se v nich najde kazdy a zaroven nikdo a bavit se o jejich smysluplnosti do takovych detailu je naprosta ztrata casu.

0 0
možnosti
PH

Máte pravdu s těmi celebritami. USA však umí udělat pěkné divadlo ze všeho, a dle zvyku, svět (ten demokratický) kopíruje. Celebrity jedou a pojedou - akorát ještě nevím, jakým směrem. Ostatně všechno je to o reklamě na sebe sama. A jak vidno, reklama se dá udělat právě i z rozboru smysluplnosti pohádek pro předškolní a školní děti,

0 0
možnosti
Foto

Snad k nám tohle nedojde. Nejsme zase až tak opičkovští. Jsme dost tvrdohlavý národ, si myslím... Byla by škoda škrtnout Popelku, Červenou karkulku (pořád jeste nevím, jestli se nepíše s velkým K:))), nebo vili Amálku? A co Maková panenka??? Nechme si je bez predsudků. Jsou báječné! :)

1 0
možnosti
PH

Ale přijde, akorát to nebudeme brát tak vážně. Sice se nějaký hlasy najdou, ale tak silný nebudou. My přeci máme jinou mentalitu než lidi za oceánem a jsme takový lážo plážo, pohodička tabáček.

0 0
možnosti
Foto

Určitou nekrofili můžeme rozpoznat i v písních mladého Karla Gotta. Jeden z jeho prvních hitů - Oči má sněhem zaváté- je ve skutečnosti temný příběh nekrofila z moravsko slovenského pomezí.

2 0
možnosti
PH

Óó, to zní dobře ... v duši má chladný stín, rampouchem srdce prokláté, studený hlas, na dlani mráz, ledový klín. Prasárna jak vyšitá, dobytek jeden.

2 0
možnosti
OS

Co je to "mee" v tagu, o kterém píšete?

0 0
možnosti
PH

Správně by tam mělo být jen jedno "e", to máte pravdu, akorát se mi to nechtělo rozdělovat - jinak věčný problém s hashtagy, dohromady, slepené, prostě to nezní - i když to meeeee, zní hezky.

0 0
možnosti
JS

"K princeznám se nečuchá!" (Potkali se u Kolína) - že by ta informace do Emériky zrovna dorazila??? :)

2 0
možnosti
PH

Jinak si to ani vysvětlit neumím.

0 0
možnosti
IV

K tomu líbání spících princezen - četla jsem jednu pohádku, kde očividně nezůstalo jen u polibku, protože princezna poté porodila syna. Aspoň jí tam ten princ ale nechal adreslu.;-D

3 0
možnosti
PH

Tak to už je na špagát. Za tohle už musí padat hlavy.Proboha, jaký zrůdnosti jsme to jako děti četly.

1 0
možnosti
MK

Dotyčné, ale nejen ony, nepochopily význam a smysl pohádek. Pohádky nejsou ideologický žánr jak by chtěly ty dvě herečky, ale i různí aktivisté, jako například ve Švédsku, kde totálně zprznili Pipi Dlouhou Punčochu. Člověk má někdy pocit určitého návratu do minulosti, kdy za komunismu do televizních pohádek byly vsazovány různé ideologické myšlenky. A je to zase zpět.

5 0
možnosti
PH

To máte pravdu, některé věci se vrací - ale spíš jen pro to, aby se někteří lidé zviditelnili. Jiný důvod mě snad ani nenapadá. i když jak se říká, hloupost stále překvapuje.

2 0
možnosti
  • Počet článků 943
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1435x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik