Diskuse

Mistr Jan Hus pod cenzurou doby (a médií)

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

R^Hezký blog. Poslechla jsem si nabídnuté video a okomentuji ho takto: první část je divácky atraktivní, druhá je zdlouhavá, ale svým způsobem odpovídající realitě, nicméně závěr mě nadzvedl ze židle. Očekávat od nějakých v pravdě žijících lidí jejich oběti za tu ostatní sebranku je opravdu neřestné.

0 0
možnosti
PH

Já vyřídím autorovi, aby sledoval i tuto diskuzi, a vzal si příspěvek k srdci.

0 0
možnosti
SB

Je naivní si myslet, že v jiné době nebo v jiné zemi by Jan Hus našel něco jiného.

Klausovi nepřátelé hodně stavějí na naprosto nerealistickém předpokladu, že nepravosti této doby by tady nebyly, kdyby nebylo Klause. Ale ony jsou v podstatě ve všech evropských zemích, tedy i v těch, kde Klaus nikdy nebyl ani ministrem financí, ani premiérem, ani předsedou Poslanecké sněmovny, ani prezidentem. A v určité variantě směrem k realitám své doby tady byly vždycky. Jestli se někdo domnívá že za Masaryka nebo za starého Procházky tady nic takového nebylo nebo že za padesát let, až bude společnost mít dost času se z Klausova působení v politice "uzdravit", tady též nic takového nebude, tak je to hodně naivní představa.

Stejně tak naivní představa je, že nic takového není v Německu, Francii, Polsku nebo třeba Finsku. Rozdíl je pouze ten, že ty cizí obdoby stejného bordelu nemáme přímo pod nosem, takže je vidíme o to méně. Avšak že by to jinde bylo o hodně lepší nebo o hodně horší, to ani náhodou. Plus - mínus deset procent, více nikoli.

0 0
možnosti
PH

To je právě to, nenašel by.

0 0
možnosti
Foto

Co se týká pana Moravčíka, rád se na jeho dokument podívám. Ale do Jarky jste rýpat nemusel, její prozpěvování je docela zábavné.

0 0
možnosti
PH

Ano, hezky řečeno, zábavné.

0 0
možnosti