Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Vidím že zde pějí chválu samí Havlisté, byl bych rád kdyby se nemýlili ale až čas ukáže a bude odvaha zveřejnit celou pravdu o VH tak snad bude zbořen kult VH. Jsem téměř současník VH a velmi dobře si pamatuji z jaké rodiny tento druhořadý dramatik pochází a nezepoměňte že seděl na kolenou vrahovi českého národa Heydrichovi, prolomil jako první Benešovi dekrety aby se dostal on i jeho kámoši k nedozírným majetkům a jeho nohsledi mu v tom nedokázali zabránit a to že nezakázal KSČ byla součást politické dohody jinak by se totiž národní modlou nestal. Já tedy jeho narozeniny neslavím protože trochu znám jeho historii a není na ní nic stvětoborného.

1 0
možnosti
PH

Pravdu nikdo nikdy neodhalí, to si myslím já, jak jsem napsal, ta jeho božská síla v historii to nikdy nedovolí, a čas mu hraje do karet, protože pamětníci brzy vymřou. A bude hotovo.

0 0
možnosti
JM

J85a61k62u14b 60M69a12c20h

5. 10. 2016 8:54

Skvěle napsaná úvaha,nutí přemýšlet. Jinak, láska a pravda až do trpkého konce. Humanisté se často dopouští osudové chyby, že" podle sebe soudím tebe". V přemíře lásky a náklonosti k okolí zapomínají, že ji často věnují lidem, kteří si to ale vůbec nezaslouží. A tak jsou často dobré skutky po zásluze potrestány a zneužity.

1 0
možnosti
PH

Ano , to máte pravdu - dobré skutky směřují lidem, kteří již přímo očekávají, jak s nimi vydrbou. Bohužel ti dobráci se z toho nepoučí, jako by je vedlo kupředu nějaké tajemné láskyrozsévající dogma.

2 0
možnosti
DB

Boj dobra a zla je zatím nekonečný ...a Havlovo...Láska a pravda zvítězí, je pozitivní slogan, aby si lidé něco uvědomili...a to...že když budou jen negativisticky naladění, a budou se rozpadat na malé postojové skupinky, tak má zlo lehkou práci a vyhrává.....a tak i váš negativisticky laděný příspěvek nahrává zlu..bohužel.....možná by se vyplatilo to zkusit naopak .....pozitivně

0 0
možnosti
PH

Nemyslím si, že bych nahrával zlu - je to prostě pohled, můj pohled na věc. Každý si to přebere podle sebe. A jak jste řekl, Láska a pravda... je jenom slogan. a kdo věří sloganům. Je to jako, do práce i do školy, v podprsence z Trioly - hezky se to poslouchá, ale ne každý se chytí.

0 0
možnosti
VM

Každý, nechť sám posoudí, kdo byl Václav Havel a jakým byl přínosem. Přesto pro dokreslení doporučuji přečíst tento jeho projev http://www.ireporter.cz/2009/04/27/dokument-z-projevu-vaclava-havla-v-prosinci-1989/

0 0
možnosti
PH

Já to četl, a zdá se mi to nějaké zvláštní - třeba že se projev datuje na prosinec 89 a Havel už mluví o ČSFR, která vznikla až za čtyři měsíce. Ale to může být jen chyba. Jinak, je to jen projev, a na projevy my jsme zvyklí.

0 0
možnosti
Foto

Václav Havel měl moc zakázat stranu, která ničila životy jinak smýšlejícím popravou, vězením, nemožností získat vzdělání či zaměstnání, ale neudělal to. Rád bych věděl proč tak neučinil. Jinak pro mne vždy bude symbolem revoluce.

1 0
možnosti
PH

Nejspíš neudělal, že se tak dohodli.

0 0
možnosti
ES

Blahopřeji ke čtenosti a karmě. Pánečku!

1 0
možnosti
PH

Ale kdepak - na čtenost a na karmu jsou tu jiní mistři, to já se jim jen tak lížu o paty.

0 0
možnosti
ES

Děkuji, cítím to také tak. Havel k nám prostě nějak patřil a stále patří...V:-):-):-)R^R^

2 0
možnosti
JT

R^ pěkně jsem si početl, hezky jste se vypsal, je na tom vidět, že to šlo z Vás. Žádná prvoplánová chvála či hana. Za to dík.

4 1
možnosti
PH

Děkuju, na tu chválu nebo hanu tu budou jiní, a ty se na to přímo už klepou.

0 0
možnosti
MC

Napsal jste to skvěle a výstižně.R^

2 1
možnosti
Foto

Napsal jste to hezky a velmi trefně v pasážích o vhodnosti odchodu VH z politiky s rozpadem ČSFR.

Obávám se však, že v hodnocení Čechů, naší povahy a vzájemnosti jste se poněkud odchýlil od reality. Ono se to krásně čte v kontextu s hodnocením VH, ale samo o sobě je to spíše přáním než skutečností.

Už jen představa, jak bychom naložili s absolutní svobodou, jak bychom vynikli.... je krásná, ale mám obavy že vývoj by byl spíše tristní.

Já nemám důvod psát panu Havlovi, protože mne si nezískal a mou nedůvěru měl již od Listopadu. V jednom máte pravdu - byl fantastický vývozní artikl, ničím nepřekonatelný, odběrateli apriori chválený a vynášený ke hvězdám, nikým jiným nenahraditelný. Jeho hlavní a zásadní chybou však bylo, že nezůstal tímto artiklem. Snad chtěl být něčím víc, snad mu zachutnala moc. Jenže jeho vize i praktická politika šla jinou cestou, než byla cesta potřeb a zájmů tohoto národa a místo, aby toto odchýlení pochopil a hledal přiblížení, začal ohýbat národ a to nelze; alespoň ne takovým způsobem a v tak krátké době.

Na druhé straně špatně nesu, když po něm plivou lidé, pro které byl po Listopadu VH modlou a nebeským vzorem a proto je mi sympatické, když někdo dokáže objektivně vyzdvihnout jeho přínos a brát ho i jako člověka.

Hezký den.

8 1
možnosti
PH

Děkuju za příspěvek. Já si myslím, že potřebujeme tu národní hrdost zase nějak zažehnout - ačkoli je to cesta dlouhá na tisíce kilometrů. A ten první krok se nemusí všem tak docela líbit. Ale měli bychom sami sebe a věci kolem přehodnotit. Nikdy není pozdě na změnu. Taky přeju hezký den.

3 0
možnosti
  • Počet článků 943
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1435x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik