Pokud dneska nemáte ručník kolem krku, nevíte, že politici nejsou z naší planety

Pokud dneska nemáte ručník kolem krku, tak taky ne zcela pochopíte tento článek, ale to neznamená, abyste si ho nečetli, protože stále platí, že netřeba rozumět, stačí kývat.

Ostatně jak se říká ve kvadrantu Gella – pokud by nějaký tvor chápal všechno, co se mu překládá, nikdy by nemohl sám sobě odpustit placení daní.

Otázka, zdali je politik lidskou bytostí, je otázkou Života, Vesmíru a vůbec po dlouhá tisíciletí. Mnozí jsou přesvědčeni, že rasa politiků je vzdáleně příbuzná rase Vogonů, zvláště pokud vezmete jejich podobu ohledně byrokracie, očividnému protahování rozhodnutí a nesmyslných nařízení, která nakonec vyústí státem řízený chaos. Když všechny tyto příbuzenské faktory porovnáte, velmi se ke srovnání s Vogony přiblížíte, ačkoli ne natolik, aby to stálo za změnu školních osnov v přírodopise, fyzice a chemii a mimoškolní aktivitě tréninku roztleskávaček.

Sebastian Reike ve své publikaci s názvem Zdá se politikům o třídních bojích však tuto příbuzenskou vazbu vyvrací a velmi odvážně politiky přirovnává k lidské rase. Cituji:

Člověk je tvor líný, pohodlný, zcela otevřeně se štítící fyzické práce, a když ji nevykonává, pak i prací jiných. Je tvorem nesnášejícím fronty, a dlouhé reklamy v kině před filmem, a přesto je tvorem milujícím krásu, pořádek a dobré výsledky ve sportu – člověk je bytost mající v oblibě rychlá rozhodnutí a množstevní slevy  na cokoli plus jedno zdarma. A stejně tak je bytostí mající schopnost své vidění krásy přenést do velkých obrazových děl, soch, knih a nekonečných seriálů. Člověk je tedy ve všech směrech tvorem nadmíru vyspělým, zasluhující bližší zkoumání – a je proto matematicky jasné, že se to s jeho vývojem směrem vpřed muselo jednoho dne podělat.

Tolik citace o teorii vzniku politika.

Velký Guru jménem Kouřová Hlava z planetky poblíž Sočinavy, autor bestsellerové trilogie Jak jsem se zmýlil ve své straně a Jak jsem se zmýlil v politice a konečně Jak jsem se zmýlil sám v sobě k tomuto tématu i přes celkových půl milionu napsaných slov vypovídající o poměrech v politice nic neřekl, takže netřeba ho citovat, i když sám by chtěl.

Samozvaný politolog a vícekrát samozvaný znalec všeho Joseph Sedmikráska třetí se o politicích a politice vyjádřil jako o novodobém náboženství a politicích jako o nové formě spásy pro jednoduché tvory, kteří jsou podle politiků na vývojové úrovni něco mezi nostalgickým pohledem zpátky k vodě a prvním poznáním, že Země není placatá.

Jak víme, náboženství má mnoho podob a jejich základem je většinou forma stvoření, případně vývoje, jehož základ nikdo ve skutečnosti nezná. Je dobré při této úvaze zmínit Džatravartidy z Vitlvodlu Vli, kteří věří, že vesmír vysmrkla z nosu bytost zvaná Velký Zelený Křečopažout a žijí v neustálém strachu z příchodu velkého kapesníku. Joseph Sedmikráska třetí ve svých kázání opakuje, že politiky vyslala do světa Křečopažoutu podobná bytost, akorát je vypustila zcela jiným otvorem a směrem nežli svojí tlamou.

Než se ozvete se svojí nevolí a poukážete na slabý a z části až fekální humor celého kázání, dejme Sedmikráskce třetí šanci a považte, pokud by na podobné úvaze nebylo nic pravdy, odkud by se vzal pojem, že když chcete stoupat na společenském a mocenském žebříčku výše, musíte nejprve zvolit jiný směr a prodíráte se kupředu zúženým prostorem někoho jiného, a abyste se tam vešli s jinými, musíte umět prostor a čas v něm zakřivit.

Od podobné víry a kázaného místa zrození všech politiků taky vznikl obecný výraz pro politické tvory užívaný mezi běžnými živočišnými druhy napříč galaxiemi a tím je označení – Polokuláci. Že má blízko ke slovu Politici, není náhoda.

Shodneme se na tom, že v hledání pravdy o politikovi jako druhu zvláštního tvora bude zapotřebí mísit jak nauky evoluční, tak i teologické. Není možné, aby podobný shluk život tvořících přísad vznikl pouhým omylem, případně jako výsledek marketingového plánu společnosti vyrábějící ceny útěchy pro pouťové střelnice. Politik musí být vnímám jako zvláštní forma života, která je zvláštní svým jednáním, a nikoli výskytem. Nejedná se o ohrožený druh a jeho zvláštností je rychlé množení a vlastní životní průběh, jehož součástí je rychlý start, pak mluví, mluví a mluví a posléze zažije rychlý pád spojený s osočováním za cokoli, což vyústí do odchodu směrem všeobecné zapomnění, z něhož se občas asi klonováním stane prezidentská kandidatura.

Stejně jako v úvodu i nyní podotknu cosi o ručníku kolem krku a podotknu více, že v tento moment je jedno, zdali ho kolem krku máte, či nikoli. Pro nás všechny s ohledem na ten zvláštní druh tvorů kolem nás je důležitý úvodní nápis, který zdobí na titulní stránce každou příručku Stopařova průvodce po galaxii a tím je:

Nepanikařit!

Ono nám taky nic jiného nezbude.

PS: Pokud byste i tak měli nějaké pochybnosti, pamatujte si, že odpověď na všechny starosti je – 42.

Na závěr trochu z vogonské poezie, ale čtěte na vlastní nebezpečí.

+

Bachor Trugledar – Polemická

+++

Přespočet počtu vyšel na zadání

A objevil se v den zrození

Když se otevřela oblaka

A na nich seděl růžový kakaový bob

+

Nemaje sledu na sledě

Viděl jak jeho tvar se kočkuje

A tu seznali jsme na cestě

Že je každý dobyvatel

+

Nemám více dotazníků

Neznám vyplnění bez podpisu

A chci se podělit o růžovou chuť

Chuť beze zbytku na přídavek

+

A to jenom protože

On nebyl můj bratr

Autor: Pavel Hewlit | středa 25.5.2022 12:36 | karma článku: 16,45 | přečteno: 609x
  • Další články autora

Pavel Hewlit

Prý mám napsat Putinovi – tak jo, tady to je

Tohle není můj nápad, ale jednoho z diskutérů. On to sice myslel jako vtip, ale i v tom zlomyslném návrhu na moji osobu je kousek pravdy. Nikdo spolu nemluví. Nepíšeme, co bychom chtěli druhému říct.

16.11.2022 v 22:36 | Karma: 33,16 | Přečteno: 1994x | Diskuse| Ostatní

Pavel Hewlit

Ta válka muší bejt, to Vám poudám

Na rovinu – nejsem zrovna nadšený z toho, co se ve světě děje, a hlavně z toho, co se může ještě dít na základě jedné jediné zprávy o vystřelené raketě.

16.11.2022 v 16:19 | Karma: 36,43 | Přečteno: 940x | Diskuse| Ostatní

Pavel Hewlit

Příběhy o žití upravené smrtí aneb Modlitba góje v synagoze

Knihy jsou různé, a to je něco, co netřeba žádnému ze čtenářů připomínat, a ten, kdo nikdy nečetl, ten tomu neuvěří, dokud si dvě tři nepřečte.

9.11.2022 v 14:45 | Karma: 26,30 | Přečteno: 483x | Diskuse| Kultura

Pavel Hewlit

Tak už jsme ve válce, ale já přesto musím řídit tramvaj

Zachovejte paniku, stejně všechno špatně dopadne – ale ještě to není tak špatné, jak titulek tohoto příspěvku hovoří. Válka není a já řídím.

5.11.2022 v 1:22 | Karma: 44,98 | Přečteno: 6722x | Diskuse| Ostatní

Pavel Hewlit

Půl kila války pro každého, stačí se postavit do fronty

Války jsou smutné, války jsou na prd, války berou matkám děti, války berou všechno, ale je na nich zajímavé, jak se vyvíjejí tam, kde nejsou.

3.11.2022 v 8:34 | Karma: 43,75 | Přečteno: 3675x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:07

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

  • Počet článků 943
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1435x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik