Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Smrtící útok homosexuálů na "tradiční" rodinu dle pana Fialy

Je samozřejmostí, že před volbami se objeví krom současných i dřívější výroky politiků, což není v předvolebním boji nic nového - jen nevím, jestli jsou to výroky, co mají politikům pomoci, nebo právě naopak.

 

U pana Fialy z ODS se objevil výrok o hodnotách tradiční rodiny a jeho takřka svatém boji právě takovou tradiční rodinu zachovat před pravděpodobně jím již viděným útokem homosexuálních párů, kteří se snaží obrátit svět naruby a z heterosexuálních lidí nadělat svoje otroky.

Nijak nepopírám, že jsou kolem nás organizace, které se o tohle vidění budoucnosti snaží viditelně a bez ostychu, ale hádám, že takovým jde spíš o propagandu vlastního ega a nějakou tu zlatku, která by z toho mohla kápnout, než o světovou revoluci. 

Pan Fiala se takto vyjádřil ve své knize Petr Fiala od A do Z, v níž mimo jiné ukázal snahu o udržení tradiční rodiny jako základ celé budoucí společnosti - což v překladu znamenalo, ať teplý do rodiny nestrkají v lepším případě nos.

"Odporuje to mé víře, mému rozumu, mému poznání. Tak to, prosím, taky respektujte."

Samozřejmě můžete brát tuto větu jako vytrženou z kontextu, ale vytržená není. Pan Fiala se nijak netají, že u něj v jeho životě přes něco vlak prostě nepojede a na kolejích mnoho tolerovat nebude. 

Mně v citaci zaskočilo slovo - respektujte. Když politik říká tohle slovo, vždycky se mi do hlavy vnutí představa, že v dějinách bylo mnoho politiků, co volali po respektu svých názorů, což v některých případech končilo tím, že se později nerespektoval někdo jiný.

Takže tradiční rodina. 

Problém bude v samotném slově - rodina. Je odvozeno od slova rod a znamená užší příbuzenské spojenectví zachovávající život rodícími se potomky. 

Tak to známe všichni, ale může taky tímto slovem vyjadřovat spojenectví osob, kteří k sobě mají bližší citový vztah.

To je takové to, když silnější udýchaný pán poplácá mladšího muže po rameni a řekne mu:

"Brůůůno, ty néééémáš žáááádný próóóblémo. Ty máááš tady nóóóvou famííílio. Tvůůůj problééémo je moje problééémo, a já Don Pablo Hewlito probllééémy řééééšim."

Je jisté, že lidé hlásající o tradici rodiny budou mít blíže k prvnímu výkladu. Druhý už pro ně zavání něčím moc benevolentním.

Další problém je ve slově "Tradiční". Slovo si lze taky vysvětlit mnoha pojmy, ale nejvíc se v něm bude mluvit o muži a ženě žijících ve svazku, mající dítě nebo děti, a držíce se za ruce, usmívají se do světa a vyhlíží šťastnou budoucnost. 

Je tedy správné, podle pana Fialy a podle Jany Jochové, což je taky zajímavá figurka v tomhle příběhu a já se o ní ještě zmíním, aby gayové a lesby na tuhle tradiční rodinu neútočili a neohrozili ji. A neohrozili ji nejprve tím, že by byli právoplatnými manželi.

Přeci v ohledu na hodnoty nemůžeme dopustit, aby někdo takový ničil tradiční rodinu, kde třeba muž už nemá o ženu zájem, žije s ní pouze z donucení vlastního svědomí vůči dětem, každý den se s ženou hádá a křičí na děti, že jsou to parchanti nevychovaný, a v rámci tradice o rodině se nakonec sebere, uteče k jiné ženě, dětí se zřekne a žije svůj nový život někde jinde.

Nebo jiný tradiční model rodiny by jimi mohl být ohrožený. Třeba ten, kdy muž ženu mlátí, pěkně si na ní nahoní svoje ego, tím jak jí v opilosti kope na podlaze a nadává do kurev a sviní, a pak jde k dítěti a řekne mu, jak ho miluje a že ho nikdo nebude milovat tak jako on, na rozdíl od té šílené věci, co se vydává za jeho matku.

Rovněž jiný tradiční model rodiny by mohl být homosexuály ohrožen. Ten, jak v něm žena muži nadává, ponižuje ho, vidí v něm něco, co je jenom o chloupek lepší než lejno, mlátí ho, když přijde pozdě oproti sjednanému termínu, a ukazuje ho jejich dětem jako nejhorší vzor pro život, aby se nikdy takhle nikdy neponižovali a kamarádili se jen s těmi dětmi, které mohou ovládat nebo přeprat.

Ano, i tahle tradiční rodina je tedy od homosexuálů v ohrožení. 

A teď slíbená paní Jochová. Paní Jana Jochová je usměvavá aktivistka předsedající straně, spolku, sektě, nevím, s názvem - Aliance pro rodinu. V svých názorech by si mohla s panem Fialou podat ruce. Dokonce mám pocit, že by to byla ona, kdo by svoji ruku více zmáčkla.

Paní Jochová má na manželství a rodinu velmi přísné názory. Kdo je chce poznat, stačí když si vyhledá na internetu její debatu s manželi (já je tak beru) Alešem Cibulkou a Michalem Jagelkou. Odkaz nedávám, abych neovlivňoval. 

Paní Jochová reagovala na slova o lásce mezi lidmi a jejich dalšími vztahy myšlenkou, která napovídala, že pokud se máte bavit o manželství, potažmo rodině jako svazku, musí tam být muž a žena, mezi nimiž je alespoň možnost narození dítěte.

To je ta chvíle, kde se rozdělují významy slova rodina. Podle mého může být rodina už svazek dvou lidí, nebo sta. A nemusí jít o plození potomků.

Víte, že všichni znáte příklad, kdy to platí? Stačí si vzpomenout na hokejové zápasy, kdy jsme většina z nás v národě Hokejová rodinka, kde se neřeší, kdo je kdo, ale řešíme, za co a proč v rodině jsme.

Paní Jochovou nezaskočila ani otázka, zdali je tedy správným manželstvím, opět potažmo "rodinou", pokud se vezmou dva staří lidé, kteří už děti mít nemohou. Odpověděla, jak jsem pochopil já, že jde o to, že stále tam je ta možnost, kdy jeden z nich byl schopen rodit děti. Jinými slovy, partneři nejsou stejného pohlaví. 

Zní to rozumně, už ale dál nepadla otázka, co když vstoupí do manželství žena, která děti mít nemůže? 

Tady by mě odpověď zajímala. Je takové manželství v pořádku a může být i bez dětí v tomto svazku nazýváno rodinou - pokud, opakuji, nebereme slovo rodina jako pouze přítomnost dětí.

Šlo by tedy o manželství druhé kategorie. Něco podobného s kategoriemi už tu kdysi bylo. A taky mám dojem, že se na začátku mluvilo o respektování názorů. 

Panu Fialovi stejně jako paní Jochové dle mého vůbec nejde o nějaké právoplatné manželství mezi páry stejného pohlaví. Všechno je to jenom předehra k jiné otázce - a tou je adopce dětí párem stejného pohlaví.

Tohle je co mnohé pálí, protože věřím, že těm mnoha je úplně jedno, že v manželství by měli mít lidé stejného pohlaví stejná práva jako lidé v manželství muže a ženy. 

(Přečetl jsem si poslední větu, je kostrbatá, a je taková proto, že je logická. Pravdy mají kostrbaté cesty.)

Ale aby měli manželé/manželky stejného děti, to je otázka mnohdy krví podlitá. 

Co tak poslouchám, dvě ženy vychovávající dítě tolik emocí nebudí. Dva muži jsou na tom hůř. Tradiční rodina je asi něco jiného než netradiční. 

Jako by se v té netradiční měli mít děti špatně a neměly být milované. Znám matky z tradičních rodin, které nemají své děti rády a svět se tváří, že je to v pořádku. O některých otcích ani nemluvím.

Věřím, že dítěti jde víc o lásku než o politiku, takže v tomhle tudíž věřím, že i dva muži dokáží dítě vychovat - aniž by si hned někdo hloupý musel klást otázku, zdali se z něj touto výchovou nestane homosexuál.

Podle mého celý problém nebo i snad řešení oněch diskuzí s rodinou a výchovou je v samotném pohledu na děti vychovávané homosexuálním párem. Ještě dlouho bude znít mnoha lidem divně, že dítě má dva tatínky, po čemž hned bude následovat myšlenka, jestli z toho drobečka vyroste buzna.

Ano, to slovo. Pokud někomu tahle otázka naskočí, stejnému člověku naskočí i to slovo.

Tady je celý zárodek problému. O nic jiného nejde. Pouze o tu otázku a to slovo po ní. 

Až zmizí, už nebudeme muset používat i jiné - jako třeba ty, abychom byli za svoje vznešené názory respektováni.

Autor: Pavel Hewlit | sobota 11.9.2021 12:23 | karma článku: 35,79 | přečteno: 8685x
  • Další články autora

Pavel Hewlit

Prý mám napsat Putinovi – tak jo, tady to je

Tohle není můj nápad, ale jednoho z diskutérů. On to sice myslel jako vtip, ale i v tom zlomyslném návrhu na moji osobu je kousek pravdy. Nikdo spolu nemluví. Nepíšeme, co bychom chtěli druhému říct.

16.11.2022 v 22:36 | Karma: 33,16 | Přečteno: 1994x | Diskuse| Ostatní

Pavel Hewlit

Ta válka muší bejt, to Vám poudám

Na rovinu – nejsem zrovna nadšený z toho, co se ve světě děje, a hlavně z toho, co se může ještě dít na základě jedné jediné zprávy o vystřelené raketě.

16.11.2022 v 16:19 | Karma: 36,43 | Přečteno: 940x | Diskuse| Ostatní

Pavel Hewlit

Příběhy o žití upravené smrtí aneb Modlitba góje v synagoze

Knihy jsou různé, a to je něco, co netřeba žádnému ze čtenářů připomínat, a ten, kdo nikdy nečetl, ten tomu neuvěří, dokud si dvě tři nepřečte.

9.11.2022 v 14:45 | Karma: 26,30 | Přečteno: 483x | Diskuse| Kultura

Pavel Hewlit

Tak už jsme ve válce, ale já přesto musím řídit tramvaj

Zachovejte paniku, stejně všechno špatně dopadne – ale ještě to není tak špatné, jak titulek tohoto příspěvku hovoří. Válka není a já řídím.

5.11.2022 v 1:22 | Karma: 44,98 | Přečteno: 6722x | Diskuse| Ostatní

Pavel Hewlit

Půl kila války pro každého, stačí se postavit do fronty

Války jsou smutné, války jsou na prd, války berou matkám děti, války berou všechno, ale je na nich zajímavé, jak se vyvíjejí tam, kde nejsou.

3.11.2022 v 8:34 | Karma: 43,75 | Přečteno: 3675x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 943
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1435x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik