Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Už nemusím nikoho v MHD pustit sednout

A to ani ženu, těhotnou ženu, starší ženu, ani staršího jako vůbec celkově. Nechci se totiž jich samotných dotknout a třeba upozornit na něco, na co si oni nepřejí být mnou upozorňováni, a tak třeba být uráženi.

Třeba na to, že jsou ženy ženami, těhotné těhotnými, a starší, že by mohli být považováni za starší. Svět se prostě hnul.

Ani nevím, kdy tohle všechno začalo. Co bylo prvotním impulsem všech těch zvláštních změn kolem dokola. Možná ten okamžik, když jsem se dočetl, že jistý vědec (šílenec) začal lobovat za volební právo delfínům, neboť ti nás dle jeho studií a pozorování inteligenčně převyšují, a tedy by nebylo od věci, aby nám vládli. Vezměte na to jed, že se hned do toho vložil jiný vědec (jiný šílenec), studující gorily, který delfíny odsoudil jako podřadnou rasu a na svoje chlupaté miláčky nedovolil sáhnout. Později se objevila i studie o zvýšené inteligenci špačků, ta ovšem již do voleb tolik nezasáhla.

Ale vážně – kdy začala ta velká změna, kdy se ukázalo jako "nevhodné", že je muž mužem a žena ženou a vlastně by mezi nimi neměly být rozdíly (věřím, že jiní šílení vědci jednou dokáží, aby ženy dokázaly muže oplodnit a muži rodili. (Tady mi chvíli blbla shoda přísudku s podmětem.)

Ale dost možná to začala nějaká ošklivka, která kolem sebe viděla, jak ostatní muži sahají po jejích kamarádkách, laškují s nimi, svádí je a prohazují lascivní vtípky na jejich přednosti, jejichž přibližnou podobu ona ošklivka neměla ani náhodou. A tu najednou v ošklivce uzrál nápad, že když jí nikdo nechce, tak nejen že se pomstí všem těm mužům, ale i ženám za jejich přednosti.

Něco podobného udělala kdysi jedna chladná Němka, kterou doma nikdo nechtěl, tak si k sobě domů pozvala pořádný statný chlapce, o kterých se vědělo, že si umí se ženami užívat po svém (a drsně), a když baba zjistila, že i tak o ní není zájem a ona si neštrejchne (což by evidentně dle chování potřebovala, aby pak nemyslela na kraviny), začala svoje hosty stěhovat do bytu jiným lidem kolem sebe.

Ale u tý ošklivky neskončilo pouze u jedné pomluvy, že na ní někdo sáhnul a jí se to nelíbilo (kecá, nesáhnul na ní nikdo, kdyby jo, sténá ještě za měsíc a víc ani necekne), protože když stavíte něco obrovského, co má měnit svět, potřebujete velký základy, a tak se stalo, že k ošklivce se přidaly další ošklivky, kterým se taky nelíbilo, že na ně nikdo nesahá, a tak si začaly stěžovat, že na ně někdo sáhnul a jim se to nelíbí – a ošklivky poté sepsaly program a v něm stanovily mantinely, co je sahat a co ne (i když to neznaly), a aby tomu nebyl konec, k ošklivkám se přidali jiní mindráci a začali si vymýšlet a vymýšlet, a pak založili všichni dohromady sdružení a další sdružení a další a další, až nakonec ta sdružení dostala finanční podporu od nás všech – a všem tam uvnitř narostla ramena.

Takhle nějak to možná začalo, což nelze potvrdit, ani vyvrátit, ale potvrdit lze, kam jsme se až vývojem dostali a člověk si už nemůže být ničím jistý. Nejen že nemůžu říct ženě, že je pěkná – to je přímo na špagát, v lepším případě na kastraci, ale já už ani nemůžu říct ženě, že je žena.

 Jak jsem se dozvěděl, kdybych někoho tak oslovil, byť bych byl na sto procent přesvědčený, že mám pravdu, nemohu tušit, zdali dotyčná se jako žena doopravdy cítí.

(Nebo že je těhotná, i když je, žena, muž, stará, mladá – cokoli.)

Je to jako bych řídil tramvaj a Vy mě nemohli oslovit spojením: Pane řidiči – protože netušíte, zdali se jako řidič cítím, a tak sám sebe vnímám.

Nějak jsem si myslel, že by nás tahle vlna mohla minout a zůstali bychom imunní, avšak pochopil jsem opak. Jak jsem již naznačil v názvu, už je skoro nemyslitelné někoho pustit v MHD sednout, aniž bych tím dotyčného vlastně neurazil a třeba jej nestavěl do role, jakou on sám nevnímá. (Viz. Nizozemec, co si chce změnit svůj věk.)

Kdybychom se dlouho neviděli, tak sedím. Pustil jsem totiž včera v autobusu sednout starší paní (už jenom tahle věta je na deset let). Hned jsem si uvědomil, jaká je to chyba. Dívala se na mě pohrdavě, a přestože si nakonec sedla a na klín složila kabelku – chápal jsem svoji chybu.

A tím, že mi vůbec nepoděkovala, jsem pochopil, že mě považuje pouze za šovinistické prase.

P.S.: Pokud máte pocit, že jsem příliš nemluvil o tématu z názvu, máte pravdu a jde o zažitou praxi, neboť v médiích se taky teď pořád dokola řeší cosi, co má pouze odvést pozornost od něčeho skutečně důležitého.

P.S.S.: A neříkejte mi Pane řidiči – já se cítím být Princezna Tyristorka.

Autor: Pavel Hewlit | čtvrtek 15.11.2018 19:48 | karma článku: 35,85 | přečteno: 1528x
  • Další články autora

Pavel Hewlit

Prý mám napsat Putinovi – tak jo, tady to je

Tohle není můj nápad, ale jednoho z diskutérů. On to sice myslel jako vtip, ale i v tom zlomyslném návrhu na moji osobu je kousek pravdy. Nikdo spolu nemluví. Nepíšeme, co bychom chtěli druhému říct.

16.11.2022 v 22:36 | Karma: 33,16 | Přečteno: 1993x | Diskuse| Ostatní

Pavel Hewlit

Ta válka muší bejt, to Vám poudám

Na rovinu – nejsem zrovna nadšený z toho, co se ve světě děje, a hlavně z toho, co se může ještě dít na základě jedné jediné zprávy o vystřelené raketě.

16.11.2022 v 16:19 | Karma: 36,43 | Přečteno: 940x | Diskuse| Ostatní

Pavel Hewlit

Příběhy o žití upravené smrtí aneb Modlitba góje v synagoze

Knihy jsou různé, a to je něco, co netřeba žádnému ze čtenářů připomínat, a ten, kdo nikdy nečetl, ten tomu neuvěří, dokud si dvě tři nepřečte.

9.11.2022 v 14:45 | Karma: 26,30 | Přečteno: 483x | Diskuse| Kultura

Pavel Hewlit

Tak už jsme ve válce, ale já přesto musím řídit tramvaj

Zachovejte paniku, stejně všechno špatně dopadne – ale ještě to není tak špatné, jak titulek tohoto příspěvku hovoří. Válka není a já řídím.

5.11.2022 v 1:22 | Karma: 44,98 | Přečteno: 6722x | Diskuse| Ostatní

Pavel Hewlit

Půl kila války pro každého, stačí se postavit do fronty

Války jsou smutné, války jsou na prd, války berou matkám děti, války berou všechno, ale je na nich zajímavé, jak se vyvíjejí tam, kde nejsou.

3.11.2022 v 8:34 | Karma: 43,75 | Přečteno: 3675x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Odpuzující. Strašit migrací je tak jednoduché, kritizoval Babiše ministr

24. dubna 2024  22:42

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) v CNN Prima News vyčetl Andreji Babišovi...

Ukrajinci v branném věku budou moci získat pas jen ve vlasti, rozhodl Kyjev

24. dubna 2024  22:20

Ukrajinská vláda přijala rozhodnutí, podle něhož muži ve věku od 18 do 60 let budou moci získat...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

  • Počet článků 943
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1435x
Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Seznam rubrik