Moji milí opilci

13. 11. 2018 12:24:59
Už je načase si promluvit. Přeci jenom se blíží období, kdy budete slavit různé firemní večírky a zapíjet pracovní úspěchy a s nimi přirozeně i Vánoce. A pak někteří z Vás pojedou domů MHD.

Nerad to připomínám, ale Vy všichni jistě znáte Přepravní řád, kde je cosi o podnapilých osobách, které bychom ani neměli přepravovat – a Vy jistě taky podnapilí MHD nepoužíváte, a mluvím k tomu malému málu, co tento bod v řádu porušuje.

Ale klid. Jak známo, DP jde cestujícím na ruku a chce Vaši spokojenost, tudíž nám do dneška stále, nám coby řidičům, není jasné, jak máme takové individuum z přepravy vyloučit, případně jak ho vůbec nevzít do vozu. Logický krok volání Policii ČR by významně zdržoval dopravu – mnohem víc, než je zdržována teď. A zdržována bude i nadále, neboť jak jsem osobně viděl, vyrazili do měst auty čepičkáři na nákupy dárků.

(Čepičkář – řidič mající při řízení vozu na hlavě čepici. – sváteční řidič. – řidič často měnící pravidla provozu ve svůj vlastní prospěch /přednosti v jízdě, různé netolerované zákazy/. - řidič divící se, že na kolejích po městech jezdí velké vozy.)

Snažím se s Vámi, moji milí opilci, omluvit již teď prostřednictvím těchto řádků, protože pak s Vámi musím jednat přímo ve voze a řešit některé neshody.

Musel jsem nedávno řešit jednu slečnu, která zjistila, že je na Albertově, ale mozek jí poslal nesprávný neuron, takže nedorazila zpráva, že Albertov není ještě to pravé ořechové a slečnu zasekla ve dveřích, které se již dávno měli dveře. Nevím, jaký další neuron dorazil, případně, co ve slečně dveře evokovaly, ale najednou začala dělat kopulační pohyby, jako by chtěla firmě Bahoza, spravující funkčnost dveří, vyjádřit svoji tělesnou lásku.

Žel jsem musel zakročit a slečnu jsem požádal, aby si raději sedla, případně jestli hodlá pokračovat v go-go show, aby se přesunula ke dveřím číslo tři, protože o nich se ví, že jsou hotovej kurevník. Slečna se usmála a složila se na sedačku a za dvě zastávky opustila vůz v pohybech kraba po lobotomii.

Ne vždy jsou podobná setkání s Vámi, moji milí opilci, takto příjemná a kratochvilná. Já chápu, že mnozí z Vás se neveselí tak často a po vypitém alkoholu se Vám zvedne sebevědomí a narostou ramena, ale věřte mi, že nás tahle Vaše změna v Hulka na rozdíl fanoušků Marvelu skutečně nezajímá. Ne všichni řidiči jsou tělesně zdatní, a přesto se v mnoha případech snažíme nám svěřený majetek Dopravního podniku chránit – případně se udržet naživu do příjezdu obrněných složek.

Rovněž nestojíme o potvrzení pravidla, že ať se jí cokoli, výsledek na podlaze je vždy bramborový salát, s výjimkou těstovin, a zvláště špaget. Počet tramvají na výměnu se nám tenčí a uvědomte si, že uklouznout po něčem takovém a následné otření toho do zad není nic příjemného (viděno ve voze na vlastní oči na Palmovce v roce 2004).

:::::

Dialog:

Vážený klient: A kde mi to teď vyčistí?

Řidič: V čistírně!

:::::

Chápu, že v mnoha na řády kašlete (a pak nadáváte, že na zákony a řády kašlou jiní, přestože vy jste tak čestní a bohabojní, moji milí pokrytci), ale když se přimhouří oko, můžeme se domluvit. Když nebudete zlobit, můžeme Vás klidně převést, kam potřebujete. Jen nesmíte zlobit – protože pak možná začnou zlobit někteří z nás.

:::::

Možná se ptáte, proč se snažím s Vámi, moji milí opilci, vůbec komunikovat, proč nehučím do někoho jiného? Odpověď je jednoduchá. Po včerejšku jsem poznal, že s Vámi bude rozumnější řeč než třeba s jinou nepoučitelnou skupinou.

A to se skupinou maminek s dětmi.

Zrovna včera se jedna na Husinecké tak dlouho rozhodovala, jestli nastoupí, až své malé dítě nakonec nechala přivřít dveřmi. Ani se neomluvila. Naopak nadávala. S pizzou v ruce (dítě taky), s plnou pusou mi vyčinila, co jsem to za debilního řidiče. A já se jen tvářil nezaujatě (za něco podobného obdržela jedna řidička stížnost – "Já se s ní bavil, a ona se tvářila nezaujatě!").

Ach jo, s některými skupinami se prostě nedomluvíte, a proto sázím na Vás.

Moji milí opilci.

Dohodneme se?

Autor: Pavel Hewlit | úterý 13.11.2018 12:24 | karma článku: 24.30 | přečteno: 808x

Další články blogera

Pavel Hewlit

Prý mám napsat Putinovi – tak jo, tady to je

Tohle není můj nápad, ale jednoho z diskutérů. On to sice myslel jako vtip, ale i v tom zlomyslném návrhu na moji osobu je kousek pravdy. Nikdo spolu nemluví. Nepíšeme, co bychom chtěli druhému říct.

16.11.2022 v 22:36 | Karma článku: 33.09 | Přečteno: 1992 | Diskuse

Pavel Hewlit

Ta válka muší bejt, to Vám poudám

Na rovinu – nejsem zrovna nadšený z toho, co se ve světě děje, a hlavně z toho, co se může ještě dít na základě jedné jediné zprávy o vystřelené raketě.

16.11.2022 v 16:19 | Karma článku: 36.43 | Přečteno: 940 | Diskuse

Pavel Hewlit

Příběhy o žití upravené smrtí aneb Modlitba góje v synagoze

Knihy jsou různé, a to je něco, co netřeba žádnému ze čtenářů připomínat, a ten, kdo nikdy nečetl, ten tomu neuvěří, dokud si dvě tři nepřečte.

9.11.2022 v 14:45 | Karma článku: 26.30 | Přečteno: 483 | Diskuse

Pavel Hewlit

Tak už jsme ve válce, ale já přesto musím řídit tramvaj

Zachovejte paniku, stejně všechno špatně dopadne – ale ještě to není tak špatné, jak titulek tohoto příspěvku hovoří. Válka není a já řídím.

5.11.2022 v 1:22 | Karma článku: 44.98 | Přečteno: 6722 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Helena Vlachová

Můj syn

Vždy jsem si přála mít tři syny. Jenže člověk míní a Osud mění. Nakonec zůstalo jen při jednom synovi.

19.3.2024 v 6:37 | Karma článku: 8.13 | Přečteno: 196 | Diskuse

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 7.72 | Přečteno: 80 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 9.72 | Přečteno: 354 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 6.55 | Přečteno: 99 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 21.46 | Přečteno: 569 | Diskuse
Počet článků 933 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1406

Třeba nabídnout příběh. Myšlenku. Pobavit, rozplakat, donutit, abyste se podívali na místa v sobě, která se báli navštívit. Třeba.

Případné dotazy na fejetonhewlit@seznam.cz

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...